Thuis bij CasTanja

Voorbije activiteiten

Kleurige knutseldagen...
  Data: 5/8/2019, 6/8/2019, 7/8/2019, 19/8/2019, 20/8/2019, 21/8/2019 – telkens van 9:00 tem 16:00
voor lagere schoolkinderen, die knutselen de max vinden, die houden van andere knutselmanieren uit te proberen, die gek zijn op de kracht van kleuren, die willen weten hoe ze sterker/zachter te maken, die de impact van kleuren op emoties willen verkennen
Er wordt hoofdzakelijk geknutseld en geëxperimenteerd in de favoriete kleuren. We proeven ook van kleuren die we niet zo leuk vinden. We leren wat ze met ons doen en hoe we ze sterker of zachter kunnen maken. We nemen er bad in.
De knutselwerken mogen mee naar huis en zijn de eigen visuele en voelbare herinneringen om de opgedane kennis vast te houden.
Dagtarief : €30,00/dag - eigen lunch mee te brengen.
Inbegrepen: knutselmateriaal, waters, fruit/noten, versnaperingen.
   
Stella ontdekt de rol zilverpapier
  Deze sessies gaan steeds door op zondag van 10.00 tot 12.30 op volgende data : 30/9, 21/10, 4/11 en 16/12
Nu we met zijn allen onze bokes inpakken in een brooddoos of stofjes met bijenwas, ligt de rol met “zilverpapier”(aluminiumfolie*) te wachten en te wachten op een nieuwe bestemming…. Stella vond er alvast enkele bomen, dieren en haar hart mee terug. Benieuwd wat jij kan terug vinden ? Kom dan zeker eens mee uitproberen.
Stella houdt van experimenterend knutselen, vanuit eigen ontdekking en voelen. Aan de hand van een stappenplan, uitproberen, en zoeken wat er klaar is om ontdekt te worden.
Wat staat daar tegenover : €12,00/sessie materialen inbegrepen.
   
Creatief met textiele materialen
  Deze sessies gaan steeds door op vrijdag avond van 17.30 tot 21.00 op volgende data : 7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 9/11, 16/11, 23/11 en 7/12
Steeds opnieuw nemen we afscheid van kleding, tafellakens, handdoeken, kussens, handtassen, ... terwijl er zoveel methoden bestaan en nog kunnen uitgevonden worden om deze zaken een nieuw leven te bieden. In deze avondreeks, proberen we allerlei technieken uit, zodat we uiteindelijk zelf onze spullen kunnen "pimpen" zoals dat heet.
Zoek alvast wat spullen met vlekken, gaten, verouderd, ... bijeen, en schrijf je in via mail naar hildeverspaille@hotmail.com
Wat staat daar tegenover : €120,00 voor de reeks van 11 avonden, €15,00/sessie bij inschrijving vanaf 1/9, €12,00/sessie bij inschrijving voor 30/8
Creatieve materialen te vergoeden volgens verbruik en kostprijs of aan te vullen. Er wordt evenwel gestreefd om zoveel mogelijk recuperatie materialen te gebruiken. Verven en andere transformerende nieuwe materialen zijn steeds aan te kopen.
   
Verwen Jezelf Zomerdagen
  ( volwassenenworkshop op 6/7, 7/7, 13/7, 14/7, 4/8, 10/8, 17/8, 24/8 en 31/8 telkens van 10.00 tot 17.30
Zin in een alles-kan-maar-niks-moet-dagje voor jezelf ? Zijn creatieve momenten afgewisseld met een flinke wandeling in een groene omgeving, jouw ding ? Heb je graag een vast programma, of kies je liever zelf ? Je kan kiezen om te knutselen, haken, weven, breien, vilten, schilderen, tsjanting, mixed media technnieken, 3d werken met textiele materialen,gelatine druk … al of niet volgens een thema.
Bij inschrijving of interesse, stuur ik je een vragenlijst toe. Aan de hand van je antwoorden, bekijken we samen, hoe we de dag vorm geven.
Wat staat daar tegenover : €25,00 of een ruilactiviteit (licht middagmaal van brood en soep - koffie/thee/waters/versnaperingen inbegrepen) .
Creatieve materialen te vergoeden volgens verbruik en kostprijs of aan te vullen.
   
Eigen kunstwerken weven met recuperatie materialen
  ( volwassenenworkshop op 16/6 en 30/6 telkens van 19u00 tot 22u00, andere data op aanvraag )
Weven aan de hand van kartonnen dozen, verpakkingen van telefoonhoezen. Door verschillende weefwerken in een compositie op te hangen, krijg je leuke effecten. Wil je liever iets grotere werken maken, er zijn ook enkele houten kaders voorhanden.
Je kan aan de slag met allerlei materialen (restanten) : wol, papierstroken, leder repen, vezels, schors, touwen, … dit alles van verschillende diktes. Iedereen kan op deze manier weven, je hoeft absoluut geen enkele voorkennis of inspiratie te hebben.
Ik zorg voor thee/koffie/water en versnaperingen, weeframen van verloren materiaal of kaders
Zelf meebrengen : weefbare materialen, ook een hamer of een gaatjestang.
Prijs workshop per sessie : 12 euro of ruilactiviteit
   
Meerdere levens … voor natuurlijke textiele stoffen
  ( volwassenenworkshop op zaterdag 3/3 10u00-17u00 )
In deze workshop gaan we zoeken hoe natuurlijke textiele materialen, met een verhaal, een nieuw leven krijgen.
 
We gaan “doodlen/droodlen” met natuurlijke was door middel van tsjantings, vervolgens inkleuren met tobasign en fixeren. Je hoeft absoluut geen enkele voorkennis of inspiratie te hebben.
Je kan hier experimenteren zonder de eigen dure materiaalinvestering. Inbegrepen in de workshop (*) : proeflap , tobasign verf (16 verschillende kleuren), de natuurlijke was, fixeerproduct voor de proeflap, alsook soep/thee/koffie/water en versnaperingen.
Je kan eveneens gebruik maken van : tsjantings, verfborstels,keukenrol, strijkijzer, kader, textielspijkers en inspirerende voorbeelden.
Prijs workshop (*) : 80 euro (vroegboek tot 18/2), erna 90 euro.
   
Beestige Zondagen
  ( kinderworkshop 11/2, 18/2, 25/2, 4/3 zondagen telkens van 9u30 tot 12u30 )
Experimenterend knutselen, vanuit eigen ontdekking en voelen. Vooral eigen grenzen herkennen en respecteren om de eigen talenten bewuster te gebruiken. Op zoek naar wat dieren voor ons beTEKENEN, en wat wij voor de dieren beTEKENEN.
Voor lagere schoolkinderen, jongens en meisjes.
Prijs : 12 euro per individuele sessie.
   
Transformatieverhalen en boeken in alle formaten
  (voor volwassenen/kinderen (duur onderhandelbaar)
  • Vertrekkend van een reuze "wonen" voelboek starten de bouwplannen.
  • Stella, het oranje schaap, laat je kijken naar de manier van "zijn" in de wereld.
     Maken van een eigen dierenvriend die mee naar huis kan.
  • Doodle experimenten verzameld in een boek.
  • Kostbare schatten in je hart : Experimenterend knutselen, maar ook mediteren en aarden. Eigen grenzen herkennen.